Örgütün Haberleşmede Kullandığı Yöntemler:

26.05.2019 19:06
FETULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ (FETÖ/PDY)
Örgütün Haberleşmede Kullandığı Yöntemler:
Dünya genelinde 160 ülkede faaliyet gösteren ve binlerce mensubu olan örgüt için; haberleşme, talimatların alınıp verilmesi, gelişmelerin güvenli ve zaman kaybetmeksizin aktarılması, faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi hayati öneme sahiptir.Faaliyet alanlarının çeşitliliğine paralel olarak örgütün haberleşme yöntemleri de çeşitlilik arz etmektedir.En önemli haberleşme aracı GSM hatlarıdır.Bu hatlar, genel olarak başkası adına kayıtlı ya da örgüt kontrolündeki kurum/kuruluş adına kayıtlı olan, abone bilgilerinden gerçek kullanıcısına ulaşılamayan hatlardır.Yaklaşık 3 ayda bir yeni bir GSM hattı temin edilmekte ve eski hatla birlikte telefon cihazı da değiştirilmektedir.
*Örgüt mensuplarının kendi adlarına olmayan GSM hatları temin edip bunları belirli aralıklarla cihazlarıyla birlikte değiştirmeleri dahi, legal olduğunu iddia ettikleri faaliyetlerinin illegal olduğunu ve bunları gizlemeye çalıştıklarını ortaya koymak açısından önemli bir veridir.
*İnternet üzerinden haberleşmeye imkan tanıyan Skype, Tango, Whatsapp vb. programlar, şifreli ve düşük maliyetli olması nedeniyle oldukça sık tercih edilen haberleşme yöntemlerindendir.
*Türkiye’de Almanya, ABD ya da başka bir ülkeye kayıtlı olan ve abone bilgilerinin sadece hangi ülkeye ait olduğunun görülebilmesi nedeniyle tercih edilen GSM hatlarının kullanılması, örgütün üst düzey abilerinin kullandığı yöntemlerdendir.
*Kiralık hatlar vasıtasıyla kriptolu IP telefon kullanılması, özellikle yurt dışında ki okullarla irtibatta kullanılan yöntemlerdendir.
*Canlı kurye kullanılması, en sağlıklı haberleşme yöntemlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Talimat almak ve faaliyetler hakkında bilgi vermek amacıyla doğrudan ABD/Pensilvanya’ya gidilerek örgüt lideri F.GÜLEN ile yüz yüze görüşülmekte ve talimatlar bizzat alınmaktadır. F.GÜLEN’in, “çok önemli hususların yüz yüze görüşülmesi” yönünde talimatlarının olduğuna dair bilgiler mevcuttur.
*Örgüt mensupları, tedbir olarak haberleşme araçlarını değiştirdikleri gibi isim zikretmekten imtina etmekte, “abi” ya da “hocam” şeklinde genel ifadeler kullanılmaya özen gösterilmekte, il ve ilçe imamları ise genel olarak “Kod” isim kullanmaktadırlar.
*Örgütsel görüşmeler sırasında ‘hizmet, şakirt, Fetullah GÜLEN, cemaat’ gibi kelimelerin telefonda zikredilmemesine özen gösterilmekte, buluşma yeri söyleneceği zaman şifreli ifadeler kullanılmasına önem verilmektedir.
*Örgüt toplantılarında verilen talimatlar ufak kağıtlara yazılmakta hatta bunların lüzumu dahilinde yok edilebilmesi için yenilebilir özellikte olması sağlanmaktadır.
Ayrıca 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün yoğun bir şekilde Bylock programını kullandığı tespit edilmiş ve bu kapsamda bu programın çözümü ile ilgili çalışmalar yürütülmüştür.Türkiye genelinde yürütülen  soruşturmalarda da örgüt içinde Bylock programının kullanıldığı yönünde birçok samimi ikrar bulunmaktadır.Zira Tokat'ta 15 Temmuz sonrasında yapılan çalışmalar ve alınan beyanlarda15 Temmuz darbe girişimi başlaması ile birlikte bu programdan  saat:20:10 sıralarında kendilerine "Değerli abiler TSK Yönetime el koyuyor, herkes bölge bölge, il il sorumlu olduğu alanlara baksınlar, askere direnilmesin, polislere söyleyin amirlerini dinlemesinler, askere direnmesinler, suhuletle işi idare etsinler. Dua edelim. Büyük fotoğrafı görmeden yorum yapmayalım. Psikolojik üstünlük darbeye karşı olanlarda olabilir. Ancak fiziki üstünlük bizde. Birim amirleri halkı ve memurları ikna etsinler. Şuan bize karşı bir direnme var. Ancak kontrol ele geçmek üzere, moralinizi yüksek tutun. İnternet kesilebilir. Hazırlıklı olun ve buna göre hareket edin." şeklinde mesaj geldiğini beyan etmiştir.Bu mesajdan anlaşılacağı üzere 15 Temmuz Darbe Girişiminin örgüt yapılanmasında üstten alta doğru hiyerarşik bir yapıda gerçekleşmiş olduğu, örgüt elemanlarının tümüne Darbe Girişiminde rol almasında telkinde bulunulduğu anlaşılmıştır.